Hoppa till innehållet

Årets fjärde investerarträff - Placeringar och investeringar under rådande konjunktur

  • 2023-11-28
  • 10:00

Välkommen till årets sista investerarträff om konjunkturläget och möjligheterna att placera kapital samt att våga satsa på den internationella marknaden. Du får även lyssna till fem expansiva bolag i tidigt skede som söker kapital och investerare.

Träffen riktar sig till dig som är investerare, nyfiken på vad det innebär att vara investerare, eller som är intresserad av att skapa värde i bolag. Oavsett syfte kan möjligheter öppnas för dig, din kunskap och ditt kapital.

Tisdag 28 november 2023
Klockan 16.00 – 19.00
Växjö Linnæus Science Park, lokal Curie
Framtidsvägen 14, Växjö

Avgift 150 kr för icke medlemmar i Investerare Sydost, annars kostnadsfritt

Program
Föredrag om konjunkturläget, investering samt internationalisering

  • Konjunkturläget och placeringar framöver- Kristoffer Björneklint, Söderberg och Partners
  • Att tänka på som ny investerare – Henrik Jerner, CapSek AB
  • Nå full potential på internationella marknader – Björn Savlid, Business Sweden
  • DigIT Hub Sweden en möjliggörare i den digitala omställningen – Elina Landqvist, Växjö Linnaeus Science Park

Expansiva bolag i tidigt skede pitchar sina idéer.
Mingel och nätverkande, inkl. lättare mat/dryck till självkostnad.

På bild fr. v: Elina Landqvist, Henrik Jerner, Björn Savlid och Kristoffer Björneklint. Fotograf fr. v: Maria Lundin, Johan Bergmark, Björn Savlid och Ateljé Wallander.

Presentation av bolagen som pitchar:
Luminera Energy AB
Luminera Energy bygger, äger och driver energilager för att sälja stödtjänster till Svenska kraftnät. De har de lösningar, underleverantörer och partners som behövs för att vara vinstdrivande snabbt. De skapar mycket god avkastning på både kort och lång sikt.

B.SALUS AB
B.SALUS erbjuder en nytänkande kroppsprodukt för att lösa ett globalt problem – lårskav. Med en snygg och smidig pumpsprayflaska med kroppspuder sticker företaget ut på marknaden tack vare den unika lösningen. Den färdiga produkten lanserades under 2023 och bolaget har påbörjat försäljning via egen e-handel och mot återförsäljare. B.SALUS siktar på att bli förstahandsvalet som människor vänder sig till när de söker högfungerande, hållbara och snygga lösningar för att förebygga skav.

Strawberry Planet AB
Helloo är inte ett klassrum, inte heller traditionell e-learning eller personlig utveckling. Det är en skräddarsydd, mycket skalbar plattform för mänsklig och organisatorisk tillväxt anpassad för stora organisationer. Helloo erbjuder guidat lärande bortom tid och rum, i små grupper med mätbara resultat. Tillsammans med kunder och partners har de byggt första versionen av sin tjänst Helloo. Se även www.strawberryplanet.se

Fernandi Innovation AB
Fernandi Innovation är ett innovationsbolag med fokus på förpackningar inom livsmedelsindustrin. De erbjuder biobaserade förpackningslösningar för torra, feta och frysta livsmedelsapplikationer som har potential att helt eliminera plast- och aluminium som används i konventionella förpackningslösningar. De har ett godkänt, nationellt patent och preliminärt godkänd PCT. Genom ett nytt sätt att tänka används befintliga och livsmedelsgodkända material för att erbjuda ett laminat som är 97 procent fossilfritt, komposterbart och återvinningsbart. Metoden resulterar i att inga mikroplaster migreras till maten, reducerar koldioxidutsläpp och minskar miljöförstöringen genom spridning av mikroplaster i naturen.

Quiqly AB
Quiqly AB är ett fintech-bolag med en skalbar och adaptiv produkt som möjliggör styckeköp av artiklar, filmer och dylikt vilken syftar till att hjälpa aktörer att nå de, i snitt, 95-procenten av besökarna, som inte prenumererar. Bolaget tillför nya, unika, insikter — så att aktörerna ska kunna bearbeta kunder och öka sin prenumerationsbas. Produkten finns redan hos 10+ publicister, såsom Ny Teknik, Realtid, Dagens Juridik samt många fler. Målet med denna finansieringsrunda är att stärka vår marknadsposition och utveckla en unik prenumerationslösning för både nuvarande och framtida kunder.

Info / kontakt
Mats Olsson,
Investerare Sydost
mats.olsson@investeraresydost.se
070-521 16 94

Investeringsträffen arrangeras av Atrinova Affärsutveckling AB, Connect Sydost, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Kalmar Science Park AB och Växjö Linnaeus Science Park.

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig.