Hoppa till innehållet

Så här går det till

För dig som är

entreprenör

  1. Första kontakten är en informationskontakt via möte eller telefon.
  2. Därefter stödjer Investerare Sydost dig med en möjlighet till 1-2 individuella rådgivningsmöten i ditt arbete att ta fram dokument t ex sammanfattning av affärserbjudandet (executive summary) och presentationsunderlag. Det finns mallar till detta som du erhåller.
  3. Mellan träffarna med oss arbetar du med att ta fram innehållet till materialet som ska presenteras för investerarna.
  4. Under förberedelseperioden ingår också att testa ditt investeringserbjudande och presentation inför en panel på 3-5 personer. Presentationen är till för att såväl du som företagare och representanter för nätverket ska känna om företaget är redo för den slutliga investeringsträff eller om det behövs mer tid. Hela förberedelseperioden pågår under 1-1,5 månader och avslutas med en investeringsträff.
  5. Investerareträffen är ett ”skyltfönster” där du och flera andra bolag presenterar sig för investerare ur nätverket Investerare Sydost. Finner du och någon av investerarna intresse så fortsätter ni kontakten på egen hand.

För dig som är

investerare eller affärsängel

Som ansluten till nätverket blir du inbjuden till investerareträffar. Då får du vid samma tillfälle höra flera tillväxtföretag presentera sig. Det är företag som står inför expansion och söker kapital och partner. Du blir också inbjuden till seminarer som Investerare Sydost arrangerar.

Det är vid investerareträffarna som investerare och entreprenörer i huvudsak får kontakt med varandra. Ett ypperligt tillfälle för båda parter att finna nya affärsmöjligheter!

Det finns inga krav på att måste investera vid investerareträffarna och vi genomför dem 4-5 gånger per år. Viktigast att man är intresserad av att lyssna efter företag. Investerareträffarna är ett skyltfönster och finner du intresse i ett bolag så fortsätter ni kontakten på egen hand. Som ansluten till nätverket erhåller du ett deal-flow av lovande tillväxtföretag som söker riskkapital.

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig.