Hoppa till innehållet

Så här går det till

För dig som är

entreprenör

  1. Du och ditt företag anmäler intresse via anmälningsformuläret.
  2. Nästa kontakt oss emellan är informationsutbyte via mail eller telefon/onlinemöte.
  3. Via Investerare Sydost finns viss möjlighet till rådgivningsmöte i ditt arbete med att sammanfatta affärserbjudandet till investerare och presentationsunderlag. Det finns mallar till detta som du erhåller.
  4. Du arbetar fram innehållet till materialet som ska presenteras för investerarna.
  5. Under förberedelseperioden ingår också att testa ditt investeringserbjudande och presentation inför en panel på 3-5 personer vid en antagningspresentation. Presentationen är till för att dels du som företagare och dels representanter för nätverket ska känna om företaget är redo för att delta vid den slutliga investeringsträffen eller om det behövs mer tid. Hela förberedelseperioden pågår under 1-1,5 månader och avslutas med en investeringsträff.
  6. Investerareträffen är ett ”skyltfönster” där du och flera andra bolag presenterar sig för investerare ur nätverket Investerare Sydost. Finner du och någon av investerarna intresse så fortsätter ni kontakten på egen hand.

 

För dig som är

investerare eller affärsängel

Som ansluten till nätverket blir du inbjuden till investerareträffar. Då får du vid samma tillfälle höra flera tillväxtföretag presentera sig. Det är företag som står inför expansion och söker kapital och partner. Du blir också inbjuden till seminarer som Investerare Sydost arrangerar.

Det är vid investerareträffarna som investerare och entreprenörer i huvudsak får kontakt med varandra. Ett ypperligt tillfälle för båda parter att finna nya affärsmöjligheter!

Det finns inga krav på att måste investera vid investerareträffarna och vi genomför dem 4-5 gånger per år. Viktigast att man är intresserad av att lyssna efter företag. Investerareträffarna är ett skyltfönster och finner du intresse i ett bolag så fortsätter ni kontakten på egen hand. Som ansluten till nätverket erhåller du ett deal-flow av lovande tillväxtföretag som söker riskkapital.

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig.