Hoppa till innehållet

Investerarträff - Känsliga direktinvesteringar

  • 2024-03-12
  • 10:00

Välkommen till Investerare Sydost och årets första investerarträff där du få höra hur ALMI Invest utifrån sin verksamhet har tolkat den helt nya lagen om utländska direktinvesteringar. Du får en fingervisning om hur du kan tänka vid direktinvesteringar eller för de bolag du är delägare i. Du får även lyssna till Elin Jonsson från Health Data Sweden om möjligheter för företag inom e-hälsoområdet. Sist men inte minst pitchar fyra expansiva bolag i tidigt skede efter kapital och investerare.

Patrik Kinnbom, Almi Invest och Elin Jonsson, Health Data Sweden.

Träffen riktar sig till dig som är investerare, nyfiken på vad det innebär att vara investerare, eller som är intresserad av att skapa värde i bolag. Oavsett syfte kan möjligheter öppnas för dig och ditt kapital.

Tisdag 12 mars 2024
Klockan 10.00 – 12.00
Online Teams, länk mejlas ut innan eventet

Avgift 225 kr för icke medlemmar i Investerare Sydost, annars kostnadsfritt. Ange fakturaadress i anmälan. Ska fakturan gå till dig som privatperson och inte ett företag vänligen ange personnummer.

PROGRAM
Föredrag

  • Ny lag om direktinvesteringar, Patrik Kinnbom, Almi Invest
  • E-hälsa – Möjligheter för företag, Elin Jonsson, Health Data Sweden

Tidiga bolag pitchar och online mingel
Angry Camel AB
Bolaget har utvecklat ett premium kikärtsproteinisolat som fungerar utmärkt som emulgeringsmedel i olika livsmedels- och kosmetikaprodukter, inklusive som ersättning för äggvita i bakverk. Unikt för kikärtsproteinet, till skillnad från andra proteiner på marknaden, är att det är fritt från allergener. De har med framgång testat proteinet i industriell pilotskala och är nu redo att gå vidare till fullskalig produktion.

Handiscover Sweden AB
Handiscover Accessibility bygger den ledande dataplattformen ”Accessibility for Disability”, en B2B SaaS-lösning som hjälper företag och kommuner att samla in och visa upp unik fysisk tillgänglighetsdata om platser och byggnader, i syfte att underlätta livet för personer med funktionsnedsättning. Efter validering i Sverige har bolaget nu påbörjat sin internationalisering i Portugal under det första kvartalet 2024.

Pellianni AB
Pellianni är ett företag som designar produkter för barn och familj med hållbarhet, funktion och design i fokus. Nu vill de ta nästa kliv.

Tracy of Sweden AB
Bolaget erbjuder skogsindustrin ett digitalt system för effektiviserande hantering av flöden från skog till industri med den enskilda stocken som informationsbärare – fullständig spårbarhet från stubbe till slutprodukt. Ursprungsmärkning och spårning, igenkänning av varje stock, AI-lösning för kvalitetsbedömning av stockar är några av tjänsterna. Bolaget siktar nu på nya och internationella marknader inom skogs- och tränäringen.

Efter att bolagen pitchat kommer du att besöka företagen mycket enkelt i onlinerum inne i Teamsmötet.

Info / kontakt
Mats Olsson,
Investerare Sydost
mats.olsson@investeraresydost.se
070-521 16 94
www.investeraresydost.se

Investeringsträffen arrangeras av Atrinova Affärsutveckling AB, Connect Sydost, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Kalmar Science Park AB och Växjö Linnaeus Science Park. Detta event sker i samarbete med EDIH Health Data Sweden.

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig.