Hoppa till innehållet

Investerarträff med AW

  • 2024-05-21
  • 16:00

I framgångsrika investeringar finns både hjärta och hjärna

Vilka faktorer är avgörande för en lyckosam investering, både utifrån en entreprenörs och en investerares perspektiv?

Anmäl dig här

Föreläsare

Att bygga en långsiktig relation byggd på ömsesidig respekt och förtroende kan vara avgörande för företagets framgång. Inte bara att tillföra kapital utan också expertis och erfarenhet inom branschen.

  • Lyssna till Stephanie Spindler Jonsson, entreprenören som ofrivilligt hamnade i Draknästet och tackade nej till drakarnas bud. Hur känslor, tankar och andra avgörande faktorer kan påverka en entreprenörs val av investerare.
  • Markus Moding, erfaren investerare, VD och grundare av Soft Cap, berättar om vilka faktorer som är avgörande utifrån en investerares perspektiv när de investerar i bolag.
  • Du får också höra Erik Bengtson, investment manager från Södra Ädla, om hur investeringar inom skogsbruket skapar en hållbar utveckling och lönsamhet för det svenska skogsbruket.

Dessa fem bolag kommer att framföra sin pitch:

OWNOWN

I en materiell värld blir det fler och fler som äger många saker, tappar kontrollen och föder ett fördärvligt slit-och-slängsamhälle. OWNOWN gör vi det enkelt och mer hållbart att hålla koll på och hantera saker, i det dagliga, såväl som i livets olika skeenden. Allt skött via en heltäckande plattform och kundapp. I maj släpper vi vår MVP och planerar för full lansering senare i år med start i Sverige, vilket också är målet för denna investeringsrunda. Scoopet är globalt och behoven universella med en omfattande TAM med hög omsättning redan vid låg adoption rate och låg ARPU. Första steget är B2C för att sedan kunna skala upp till B2B

Ocean Harvesting

Ocean Harvesting Technologies utvecklar sedan 2017 vågkraftverket InfinityWEC med en banbrytande drivlina som maximerar energiuttaget från varje våg och som är mycket resurseffektiv och ger låg klimatpåverkan genom kombinationen av hög årsproduktion och att konstruktionen i hög grad består av cirkulära material med låg kostnad och låga koldioxidutsläpp. Både kostnad och CO2 avtryck för ingående material uppskattas bli 6x lägre per MW jämfört med flytande vindkraft, vilket ger en mycket konkurrenskraftig elproduktionskostnad. Vi planerar nu för ett havsförsök i skala 1:3 under perioden 2024-2025 för att demonstrera tekniken och verifiera dess kommersiella potential.

PicAPP

En ekonomisk miljöhjälte. PicAPP är en delningsekonomisk plattform för samåkning och leveranser som delar kostnaderna kollektivt för att spara pengar och miljö. Plattformen sammanför människor med samma intressen, såsom konserter, evenemang, destinationer, event, idrott och upplevelser. PicApp tjänar pengar i flera led – från passagerare och förare som sparar pengar och minskar miljöpåverkan till partners och arrangörer som gärna främjar possitiva miljöeffekter.

Neurawave

Neurawave är ett bolag som är fokuserad på att utveckla innovativa lösningar för migränlindring. Genom vårt varumärke Relief aHead så kommer vi att sälja en migränlindringslösning, en enhet kombinerat med en användarvänlig mobilapplikation och unik mjukvara för att ge användarna individualiserade behandlingar mot migrän. Syftet med vår enhet är att ge effektiv och icke-invasiv lindring med nervstimulering både förebyggande och under akutskede, detta för att på sikt för användaren att bli helt fri från sin migränsmärta.
Neurawave är redo att revolutionera migränlindring med världens första individuella behandling mot migränsmärta.

YourMinds

HHR står för Hjärt- och Hjärnräddning och är ett koncept framtaget av YourMinds i Sverige. De allra flesta vet vad man ska göra vid en fysisk skada men få vet vad man ska göra när det gäller det mentala. YourMinds vill göra det lika självklart för människor att lära sig om det mentala.

Denna aktivitet är för dig som är nyfiken på vad det innebär att vara investerare, eller som är intresserad av hur man kan skapa värde i bolag. Och förstås, till alla anslutna till Investerare Sydost och andra investerare. Du kanske arbetar med företagsutveckling, till exempel som konsult eller anställd.

Program
16.00-19.00
Korta föredrag
Hur känslor, tankar och andra avgörande faktorer kan påverka en entreprenörsval av investerare. Stephanie Spindler Jonsson, My Pauze International AB
Markus Moding, erfaren investerare, VD och grundare av Soft Cap, berättar om vilka faktorer som är avgörande utifrån en investerares perspektiv när de investerar i bolag
Hur investeringar inom skogsbruket skapar en hållbar utveckling. Erik Bengtson – Investment manager från Södra Ädla,
Tidiga bolag pitchar och mingel
Efter att bolagen pitchat kommer du kunna prata vidare med företagen vid deras respektive mötesbord. I samband med minglet finns det förtäring.

Plats
Växjö Linnæus Science Park
Framtidsvägen 14
35222 Växjö
Info / kontakt
Mats Olsson,
Investerare Sydost
mats.olsson@investeraresydost.se
070-521 16 94
www.investeraresydost.se

Investeringsträffen arrangeras av Atrinova Affärsutveckling AB, Connect Sydost, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Kalmar Science Park AB och Växjö Linnaeus Science Park. Detta event sker i samarbete med Digit Hub.

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig.