Hoppa till innehållet

Investeringsdag – inspireras till att få spännande bolag att växa hållbart

  • 2023-05-16
  • 16:00

Vill du använda dina kunskaper och kapital för att på ett hållbart sätt möta framtidens behov? Den 16 maj kan du lära dig mer om möjligheterna att förvalta ditt kapital för att hjälpa fler spännande bolag att växa. Då får du veta mer om hur du kan investera kapital och hur din kunskap kan komma till användning för fler.
Eftermiddagen bjuder på intressanta föreläsningar och du får möta 4-5 expansiva bolag i tidigt skede som söker kapital.

Plats: Växjö Linnæus Science Park
Datum och tid: 16 maj, kl 16:00-19:00

Program
16:00-17:15 Lyssna till spännande föredrag om hur du kan investera kapital.
17:15-19:00 Expansiva bolag i tidigt skede pitchar sina idéer. Passet avslutas med mingel och nätverkande med bolagen och övriga deltagare, ink. lättare mat och dryck till självkostnadspris.

Se vilka bolag som kommer att pitcha, längre ner på sidan.

 

Föredragshållare

Tarja zu dem Berge, Star Impact – Framtidens hållbara investeringar, en satsning med hjärtat

Magnus Lindestam, investerare – ”Mitt sätt att förvalta mitt kapital”, en inspirationsberättelse från en investerare

Maria Bergön, Södra – Skogen och skogsbranschen som en alternativ placering i en föränderlig omvärld

Charlotte Heliosson, styrelseakademin – kort föredrag: Aktivt och kompetent styrelsearbete – en avgörande faktor till framgång

Karin Darlington, EKN – kort föredrag: Nya möjligheter med Exportsprånget och Grön Garanti.

 

 

 

 

Bolagen som kommer att pitcha

Swedcon18 AB
Swedcon18’s Carelyo Cloud Connect är Afrikas nästa generations hälsovårdstjänst som hjälper nya och befintliga läkare, SME-kliniker och SME-sjukhus att övervinna komplexiteten i att leverera primärvård till sina patienter. 6 kunder i 2 länder söder om Sahara är redo att börja använda Carelyo.
Org.-nummer: 559244-1520
Webbadress: dev.carelyo.io

Leadtub AB
Leadtub har utvecklat en helt ny typ av affärssystem och app som gör det enklare och tryggare att skapa nya affärer genom ambassadörer så som medarbetare och kunder. Våra kunder har fri tillgång till verktyget och betalning sker först när en offert är signerad. Vi ser en internationell potential i att växa snabbt genom att integrera vår lösning som ett tillägg till världsledande CRM system och vara en del av ekosystem så som Salesforce och HubSpot.
Org.-nummer: 559320-7821
www.leadtub.se

Aridum AB
Betong är ett nödvändigt material i det moderna samhället, men även en stor källa till klimatutsläpp.
Aridum är ett system för dubbelsidig uttorkning av betongplatta på mark och bjälklag. Med Aridum kortas torktiderna och klimatutsläppen radikalt.
Org.-nummer: 556798-4967
www.aridum.se

Energy Director AB
Energy Director AB utvecklar och säljer energistyrningssystem till små och medelstora kraftproducenter och företag med egen elproduktion och/eller lagring. Bolaget erbjuder sina kunder en unik optimerad styrning, inom ramen för vad kunden vill uppnå, som möjliggör bästa möjliga lönsamhet för energiproduktionen, ev. energilager och förväntat marknadspris på elhandelsbörsen och balansmarknaden.
Med hjälp av AI-algoritmer behandlas historiska data, väderprognoser och prisdata, vilket optimerar vinsten för kunden. Utöver befintliga förmågor, utvecklas nya inom ramen för ett EU projekt, där bolaget är projektpart, vars syfte är att ställa om Europas fossildrivna kraftverk till att drivas av förnybar energi i kombination med lagring och möjlighet till ”ö-drift”.

Org-nummer: 559400-2247
energydirector.se

Har du några frågor eller funderingar? Hör av dig.